DOLAR 32,4068 0.13%
EURO 34,8238 0.05%
ALTIN 2.402,010,23
BITCOIN 19299443,56%
Mersin
21°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE


2021 Tüm Emekliler Sendikası
342 okunma

2021 Tüm Emekliler Sendikası

2021 Tüm Emekiler Sendikası Mersin şubesi "İsrail Filistin'de insanlık suçu işliyor"

ABONE OL
Ekim 18, 2023 11:27
2021 Tüm Emekliler Sendikası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FİLİSTİNDE İNSANLIK KATLEDİLİYOR

İsrail sömürgecilerinin işgal altındaki Kudüs’te Mescid-i Aksa’yı tekrar tekrar basmasına ve Filistin halkına zulmetmesine tepki olarak, Gazze bölgesindeki Filistin Direnişi 7 Ekim 2023 günü Filistin topraklarındaki İsrail yerleşimlerini hedef alan  harekât başlattığını duyurdu. Yasa dışı yerleşim bölgelerine binlerce füze atıldığı, bir İsrail karakolunun ele geçirildiği, çok sayıda İsrail askerinin esir alındığı açıklandı. Batı Şeria’da Filistin Yönetimi, Gazze’de Hamas Yönetimi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi  ve diğer direniş örgütleri harekâta desteklerini bildirdiler. Ramallahta binlerce Filistinli’nin  gösterisi sömürgeci işgale karşı ulusal isyana dönüştü. Irak, İran ve Suriye de isyana  destek vererek İsrail işgalinin kaldırılmasını bağımsız Filistin’in haklarının iadesini istediler.

İsrail karşılık olarak Gazze bölgesinin elektriğini, suyunu keserek uçaklarla yoğun bombalama yapıyor.Şimdiden binlerce ölü ve yaralı var. İsrail mertçe savaşmıyor, çocukları, bebeleri, kadınları öldürüyor. Dileğimiz emperyalizm destekli İsrail işgalinin sonlandırılması ve  bölgemizde akan bu kanın durması ve halklar arasında kardeşliğin inşa edilmesidir.

ABD emperyalizmi ileri karakolu İsrail’i korumak için Akdeniz’e Filistin kıyılarına uçak gemilerini gönderdi. ABD gemileri  Filistin, Lübnan,  Suriye,  İran’ın yanı sıra Türkiye’ye de tehdit oluşturuyor.

Bizler halkların kardeşliğine inanıyor ve savaşsız sömürüsüz bir dünyanın özlemini duyuyoruz.Filistin topraklarında on günü aşan bu barbarca saldırganlığın bu temelde sonuçlanmasını istiyoruz.

Yüreğimiz emperyalizme karşı dişiyle tırnağıyla direnen yiğit Filistin halkıyla birlikte atıyor.

Filistin halkına özgürlük

Yaşasın halkların kardeşliği

2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.