28 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU
YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)
…………OOO…………..
– TARSUS’TA ATATÜRK GENÇLİK VE
KÜLTÜR PARK’TA BULUNAN
TUVALETLER TAHRİP EDİLDİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda ki park ve mesire alanlarında bulunan tuvaletlere çirkin saldırılar sürüyor.
Tarsus Kültür Park ve Atatürk Gençlik Parkı içerisinde yer alan tuvaletler yine tahrip edildi.
Vatandaşların ortak kullanım alanı olan ve erkekler, kadınlar ve engelliler için ayrı ayrı olarak hizmet veren tuvaletlerin farklı bölümlerinde bulunan aparatlar yerinden söküldü. Kapıların ve çerçevelerin kırıldığı, fayansların tahrip edildiği saldırılarda su tesisatlarına da zarar verildi.
Geçtiğimiz aylarda da parklarda hizmet veren tuvaletlerin yanı sıra Berdan Barajı mesire alanında yer alan tuvaletlere de benzer saldırılar gerçekleştirilmişti.
……………OOO…………
TONLARCA ATIK DOĞAYA DEĞİL
GERİ DÖNÜŞÜME GİTTİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında birimlerine kurduğu atık ayrıştırma üniteleri sayesinde, tonlarca atığı kaynağında ayrıştırdı. Son 3 yıl içinde, hizmetler sonucu oluşan ambalaj ve plastik atıkların yanı sıra, bakım ve onarım faaliyetleri sonucu ortaya çıkan elektrik ve elektronik atıklar, toner, pil ve motor şanzıman yağları gibi toplam 730 ton atığın bertaraf ve geri dönüşümü sağlandı. Büyükşehir Belediyesi bu sayede, atıkların çevreye ve doğaya zararını minimuma indirmiş oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında birimlerinden çıkan tonlarca atığın bertaraf ve geri dönüşümünü sağladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Sistemi’ne kayıt olan Büyükşehir Belediyesi, birim ve yerleşkelerine koyduğu atık ayrıştırma üniteleri ile son 3 yılda toplam 730 ton atık ayrıştırdı. Ayrıştırılan atıklardan biyobozunur atıklar bertaraf edilirken, kağıt, plastik ve bakım onarımdan çıkan tüm atıklar geri dönüşüme gönderildi. Büyükşehir Belediyesi bu sayede, tonlarca atığın doğaya ve çevreye olumsuz etkilerini en aza indirdi.
Büyükşehir’in 63 birimi Sıfır Atık Belgesi kazandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2019 yılında yayınlanan Sıfır Atık Yönetmeliği’nin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık sistemine dahil oldu. Büyükşehir Belediyesi; bünyesinde hizmet veren birim ve yerleşkelere, atık ayrıştırma üniteleri ve ekipmanları yerleştirerek personelin bu konuda eğitim almasını sağlarken, 63 adet birim ve yerleşkeye de temel seviye Sıfır Atık Belgesi kazandırdı. Yeni kurulan hizmet birimlerinin de temel seviye Sıfır Atık Belgesi alabilmesi için işlemler devam ediyor.
……………OOO…………
TARSUS HÜDAPAR
KONGRESİ YAPILDI
HÜDAPAR Tarsus ilçe kongresi dün yapıldı.
Kongre saat 10.00 da Tarsus Şehir kulübü
salonunda yapıldı. Başkanlığa yeniden
Hikmet Tanış seçildi.
……………OOO…………
TARSUSLU HEMŞEHRİMİZ TUĞGENERAL
ÇİLOĞLU, JANDARMA İSTİHBARAT
DAİRE BAŞKANI OLDU
Tarsuslu Hemşehrimiz Tuğgeneral
Gökhan Çiloğlu, Jandarma İstihbarat
Daire Başkanı Oldu. Çiloğu en son
2 yıldır Diyarbakırda görev yapıyordu.
……………OOO…………..
TAŞÇILI VE HALİTAĞA
KÖYLERİNDE ŞENLİK
Tarsusta bugün “Köy Bizim, Şenlik Bizim!”
Çocuk Şenliğimize tüm çocuklarımızı bekliyoruz.
* 28 Ağustos Pazartesi (Bugün)
* 18.00
* Taşçılı-Okul Bahçesi TARSUS
* Halitağa-Köy Meydanı TARSUS
VahapSeçer- MersinBüyükşehirBelediyesi
……….…OOO…………..
TARSUS İDMANYURDU
AÇILIŞ YAPTI
Tarsus İdmanyurdunun yeni sezon öncesi açılışı dün yapıldı.
bu Pazar. TİY ekibi Pazar günü saat 17.30 da Kocamaz stadında Silifke Belediyespor ile bir açılış maçı yaparak taraftarının karşısına çıkacak.
Açılış ve maça tüm taraftarları davet eden başkan Cem Kavalcı “Genç ve güzel bir kadro kurduk. Oyuncularımıza ve teknik direktörümüz İbrahim İnan’a güveniyoruz” dedi.
……….…OOO…………..
ERDAL ACER, ‘’TARSUS İDMAN YURDUNA
HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIM’’
Tarsus’un iş insanlarından Erdal Acer , Has Bahçe’de Tarsus İdman Yurdu takımımıza kahvaltı verdi.
Acer Tarsus İdman Yurdu’muza ve basın mensuplarına kahvaltı ikramında ve önemli açıklamalarda bulundu.
Erdal Acer, Tarsus idman Yurduna her zaman destek olacağını söylerken başkan Cem Kavalcı ise Adana ve Mersin takımlarına sponsor olan iş adamlarının Tarsus İdman Yurduna da destek olmalarını istedi.
…………..ooo………….
KAVALCI’DAN DESTEK ÇAĞRISI
Tarsus İY Başkanı Cem Kavalcı bazı iş adamlarını şehrin takımına destek vermemekle suçladı. Kavalcı şunları söyledi:
‘’Çukurova havaalanını yapan Süleyman Kuzova Adana Demirspora sponsor oluyor ama Tarsus İdman Yurduna destek vermiyor. Bizde destek istiyoruz. 100 yıllık kulübün yaşaması için Tarsus tan kazanan iş adamlarının Tarsus idman Yurduna maddi ve manevi destek vermesi gerek. Yine Tarsustan kazanan bir firma Adana’ya Yılbor boru reklamı veriyor. Bu firma Tarsusta. Bizde Tarsus idman Yurduna desteklerini bekliyoruz. Bu zor süreci birlikte atlatacağız. Kulübün masraflarını yönetim karşılıyor. Birde belediye başkanı Halk Bozdoğan’ın desteği var. Başkan maaşını Tarsus idman Yurduna veriyor. Teşekkür ederiz. Yine bazı işadamları Tarsus idman Yurdunun yönetimi ile görüşmemek için randevu bile vermiyor. Yazık. Ama Adana Demirspora destek veriyorlar. ‘
Başkan Kavalcı genç bir teknik adam olarak İbrahim İnan ve ekibine oyunculara inanıp güvendiklerini ve bu sezon başarılı olacaklarını söyledi.
…………..ooo………….
Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler
Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi
…………OOO…………..
Not. Gündemin Uzun Hali Doc
Dosyasında Var. Dileyen Uzun Okuyabilir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.