Tarsus Mektubu 23 Mayıs 2022

Yakup Boncuk Tarsus'un gündemini yazdı

23  MAYIS 2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………...

TARSUS KAYMAKAMI DA VALİ’Yİ KARŞILADI

12 Mayıs tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin Valiliğine atanan Ali Hamza Pehlivan görevine başladı. Tarsus kaymakamı  Kadir Sertel Otcu da yeni valiyi karşıladı

Vali Pehlivan, Mersin Valiliği önünde Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri tarafından karşılandı. Tarsus kaymakamı  Kadir Sertel Otcu da yeni valiyi karşıladı ve ardından tanışma toplantısı yapıldı.

………….OOO………...

YEŞİLTEPE'DE AĞAÇLAR ALEV ALDI

Tarsus'un Yeşiltepe Mahallesi'nde meydana gelen yangında bor ağaç alevlere teslim oldu.

Olay Yeşiltepe mahallesi Karabucak caddesi üzerinde bulunan okaliptus ağaçlarının bulunduğu bölgede yangın çıktı.

Yeşiltepe mahalle muhtarının gördüğü yangına itfaiye çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye yangına müdahale ederek başka alanlara sıçramasını engelledi.

Jandarma yangının nedenini araştırıyor.

 ………….OOO………...

TARSUS VR TÜM İLÇELER DAHİL

“EL BEBEK GÜL BEBEK” PROJESİNDE

 DAĞITILAN PAKET SAYISI

25 BİNE ULAŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli ailelerin 6-12 aylık bebekleri için 2020 yılının Nisan ayında hayata geçirdiği “El Bebek Gül Bebek” projesinde dağıtılan paket sayısı 25 bine ulaştı. Destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nimet Kırvarlı, “Başkanımız; ailemizin bir ferdi, çocuklarımızın abisi gibi oldu” dedi.

Hayata geçirdiğisosyal hizmet projeleri ile takdir toplayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin 6-12 aylık bebekleri için pandemi döneminde başlattığı“El Bebek Gül Bebek”projesi ile yüzleri güldürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde 2020 yılının Nisan ayından bu yana sürdürülen projede, dağıtılan destek paketi sayısı 25 bine ulaştı. Destekten faydalanan minik Asmin’in annesi Nimet Kırvarlı, “Başkanımız; ailemizin bir ferdi, çocuklarımızın abisi gibi oldu” dedi.

Proje 13 ilçede sürüyor

Pandemi döneminde dar gelirli ailelere destek sunmak adına hayata geçirilen proje, Mersin’in 13 ilçesinde sürdürülüyor. Teksin üzerinden başvuruların alındığı projede, ailenin asgari ücret veya altında bir gelirinin olması şartı bulunuyor.“El Bebek Gül Bebek” projesi kapsamında 2021 yılının Şubat ayından itibaren 3 bin 771 aileye periyodik olarak destek paketleri ulaştırılıyor.

“Bu zamana kadar toplam 25 bin ‘El Bebek Gül Bebek’ paketi dağıtıldı”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde “El Bebek Gül Bebek” projesinden sorumlu Başak Uludağ, dar gelirli ailelere pandemi döneminde destekte bulunmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini ve aldıkları olumlu geri dönüşlerle projeyi periyodik olarak sürdürdüklerini ifade etti. Uludağ, şöyle devam etti:

“Paket içerisinde 1’er adet olmak üzere; 4 numara 30’lu bebek bezi, pişik kremi, bebek şampuanı, ıslak mendil ve bebek maması yer alıyor. Projeye başvurular ALO 185 Teksin Mersin üzerinden alınıyor. 6-12 aylık bebeği olan, asgari ücret ve altı geliri olan aileler başvuruda bulunuyor. Şartlar sağlanırsa aileler periyodik listeye alınıyor. Bebek 1 yaşına basıncaya kadar ailelerimiz her ay düzenli olarak bu hizmetten faydalanabiliyor. Taleplerimiz çok yoğun. Hizmetten Mersin’in 13 ilçesinde yaşayan aileler faydalanabiliyor. Ekonomik sorunların yaşandığı bu dönemde talepler de bayağı bir arttı. Elimizden geldiği kadar ailelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların bütçelerine masraflarını azaltmak için katkıda bulunmaya çalışıyoruz. 2020 yılının Nisan ayında başlatılan bu proje periyodik şekilde devam etmekte. Bu zamana kadar toplamda 25 bin ‘El Bebek Gül Bebek’ paketi dağıtıldı.”

“Başkanımıza çok teşekkür ederiz”

Destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren minik Asmin’in annesi Nimet Kırvarlı, “Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Ailemizin bir ferdi, çocuklarımızın abisi gibi oldu. Allah razı olsun” dedi.

Minik Cihan’ın annesi Nurcan Aksoy da“Allah razı olsun Belediyemizden, yardımda bulundu. Öyle olmasaydı nasıl yapacaktık bilmiyorum. Eşim başvuruda bulunmuştu. Yardımları için teşekkür ederiz”diye konuştu.

………….OOO………...

TARSUS İDMANYURDU

YARIN TUR  PEŞİNDE

TFF 2. lig beyaz grupta terfi maçları oynayan Tarsus idmanyurdu,  Bursa’da zorlu sınava çıktı. Rakibi Karacabeyle oynayan TİY ilk maçta 0-0 berabere kalmıştı.

Tarsus idmanyurdu, rövanşı 24 Mayıs Salı günü şehrimizde oynayacak.

Maç  saat20.00 de başlıyor.

Bu arada PDFK dan saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası alan Tarsus idmanyurdunun

Taraftarı stada dışarıdan destek verecek.

………….OOO………...

TEMDA BAŞKANI UMAY KOLAY

"KUYUD-I KADİME ARŞİV SERGİSİ" AÇILIŞINA KATILDI..

Tarsus Emlak Müşavirleri Dayanışma Derneği Başkanı Umay Kolay,   Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüzün 175. yıldönümü anısına düzenlenen "Kuyud-ı Kadime Arşiv Sergisi" açılışına katıldı.

Kolaşy, beraberinde yönetim kurulu üyesi Erhan Yıldırım ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanı Hasan Çelik, Arşiv Dairesi Başkanı Dr. Bekir Tarık Yiğit, Tapu Kadastro Gaziantep Bölge Müdürü İbrahim Aksoy, Mersin, Adana, Tarsus Tapu Müdürlerimizin de bulunduğu, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüzün 175. yıldönümü anısına düzenlenen "Kuyud-ı Kadime Arşiv Sergisi" açılışına katıldı..

Umay Kolay “Geçmişten günümüze tapu tarihimizi tanımamıza vesile olan Tapu Kadastro teşkilatına ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.” dedi.

………….OOO………...

TEM'DE DEMİR YÜKLÜ TIR'IN DORSE

 BÖLÜMÜNDE YANGIN
Tarsus-Pozantı istikameti TEM otoyolu kavşaklar bölgesi, çöp deposu alanına varmadan, E.Ö'nün kullandığı inşaat demiri yüklü, 42 CLP 93 çekici plakalı tır'ın dorse bölümünde yangın meydana geldi.

Balataların ısınması nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangını fark eden sürücü, aracı güvenlik şeridinde durdurdu.

İhbar üzerine olay yerine intikal eden Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Maddi hasarın oluştuğu yangında şans eseri yaralanan olmadı.

………….OOO………...

TADER, GENEL KURULA HAZIR

Kısa adı TADER olan Ankara Tarsuslular Derneği başkanı Semih Özsu  ve  yönetim kurulu üyesi Hakan Dülkar gazetemizi ziyaret etti.

Kurucumuz Mustafa Erdoğan ve yazı işleri müdürümüz Ahmet Can Erdoğan’ı Ankara’da yapılacak genel kurula davet eden Özsu ve Dülkar, “4. olağan genel kurulumuzu 26 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 10.30’da Türkiye Emekliler Derneğinin Ankara’daki genel merkezinde yapacağız. Bu kongremizde Tarsus’tan tümSTK başkanlarını, hemşehrilerimizi ve siz değerli basın mensuplarımızı aramızda görmekten onur duyacağız” dediler.

………….OOO………...

GENÇLER, RENK PARTİSİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Gençlik Haftası etkinlikleri  kapsamında Tarsus’ta konser ve renk partisinde buluşan gençlerimiz keyifli vakit geçirdi.

Boyaların havaya saçıldığı anlarda alanda renk cümbüşü oluştu.

Gençlerimiz; Mavi Rüyalar Konseri, Akbal Müzik Topluluğu, Şehit Özdemir Fen Lisesi Topluluğu, DJ Hüseyin Çınar ve güne damgasını vuran renk partisi ile 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı

………….OOO………...

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ MUSA

SAYAN ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE

DUALARLA ANILDI

Irak'ın kuzeyindeki Derecik Mevkii'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan ölüm yıldönümünde Tarsus Şehitliği'nde düzenlenen törende dualarla anıldı.

'Anma Töreni'ne Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu nezdinde Tarsus Protokolü, Şehit Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan'ın eşi Seher Sayan, ailesi ve yakınları ile birlikte davetliler katıldı.

Tarsus Şehitliği'ndeki 'Anma Töreni'nde Tarsus Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Abdulvahit Karabacak'ın ve Eski Camii Müezzin Kayyımı Mümin Bilecan'ın okuduğu Kur'an Tilaveti ile birlikte Tarsus Müftüsü Ali Can'ın ettiği dua vatanın bölünmez bütünlüğü için serden geçen şehitlerimize karşı minnet ve vefa duygusunu harekete geçirdi.

Şehitlerin maneviyatında huzurlu bir atmosferde geçen Şehit Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan'ı 'Anma Töreni' hazırlanan ikramların sunumu ile son buldu. Haber.EMİNE KUREN

………….OOO………...

TARSUS’TA AİLE HAFTASI

Aile Haftası dolayısı ile Ergenekon ve Anıt Mahallesinde iki koruyucu aileyi evlerinde ziyaret edildi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve İlçe Yazı İşleri Müdürü Hasibe Çetinay; Aile Haftası dolayısı ile Ergenekon ve Anıt Mahallesinde iki koruyucu aileyi evlerinde ziyaret ettiler.

………….ooo………...

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.