DOLAR 18,8080 -0.07%
EURO 20,3052 -0.06%
ALTIN 1.127,49-0,07
BITCOIN 430867-2,23%
Mersin

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

06:38

İMSAK'A KALAN SÜRE

şişli escort

Tarsus Mektubu 10 Kasım 2022

Tarsus Mektubu 10 Kasım 2022

Yakup Boncuk Tarsus'un gündemini yazdı

ABONE OL
Kasım 10, 2022 10:37
Tarsus Mektubu 10 Kasım 2022
0

BEĞENDİM

ABONE OL

10 KASIM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS’TA ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANIYORUZ

Bugün  10 Kasım ,.. Tarsus’ta Atatürk’ü bu sabah özlem ve rahmletle, saygıyla anacağız.

Buyıl 10 Kasım 2022 Perşembe günü, Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde  Atamızı özlemle anacağız..

Büyük önderin aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde yapılacak anma proğramında çelenk sunumundan sonra saat 09.05’de sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

………….OOO………..

TABİT’TEN ATATÜRK BİSİKLET TURU

Tarsus’ta Atatürk’ü Anma proğramı kapsamında Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT) bugün bir bisiklet turu yapacak.

Gökhan Özberk yönetimindeki TABİT ekibi saat 19.00’da Atamıza saygı ve anmak amacıyla bir bisiklet turu gerçekleştirecek. Tur Tuğralı kavşaktan başlayacak.

………….OOO………..

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’NUN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Atamızı anma günü için bir mesaj yayınladı.

İşte o mesaj:’’Büyük Önder Atatürk; Aziz Milletimizden aldığı güç ve destekle Kurtuluş Mücadelesine öncülük edip, millet egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak, güzel yarınların temellerini atmıştır.

Ulu Önder Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolunda hedef ve gayretimiz, ülkemizin sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmektir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatma azmi ve kararlılığı ile bağımsızlık mücadelemizin Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Atatürk’ümüzü; aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak anıyoruz.’’

Kadir Sertel OTCU

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU

………….OOO………..

MERSİN VE TARSUS’TA YENİ

MEZARLIKLAR DEVREDE

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin genelinde 4 bin mezarlık bulunduğunu ve bunların 2 bin tanesinin aktif olarak kullanıldığını belirterek, mezarlıklarla ilgili hiçbir problemin olmadığını söyledi.

Seçer, gündem dışı konularla ilgili meclis üyelerinden gelen soruları yanıtladı. Mezarlıklarla ilgili açıklama yapan Seçer, özellikle kırsal alanlarda mezarlıklarla ilgili sorunu, yıl sonuna kadar bitireceklerini ifade etti. Mersin genelinde 4 bin mezarlık olduğunu ve bunların 2 bin tanesinin aktif olarak kullanıldığını kaydeden Seçer, ” Tarsus’ta mezarlık sorunu kalmadı. Anayurt’un ihalesi 5 Aralık’ta yapılacak. Buluklu Mezarlığını da yakın zamanda devreye alınca sorun kalmayacak. Kısacası mezarlıklarla ilgili hiçbir problemimiz yok” dedi.

………….OOO………..

TARSUSLU HALTERCİ KIZA ÖDÜL

Tarsus Adile Onbaşı mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi) öğrencilerinden Zehra Arıkan Mersin’de yapılan müsabakalarda ödül kazandı.

Arıkan halter sporu dalında kilosunda birinci oldu ve ödül ile plaket aldı.  Okul Müdiresi  Şerife Serap Almış, derece alan sporcu kızlarını kutlayarak başarılının devamını diledi.

………….OOO………..

KÜLTÜR PARKTA ATATÜRK ETKİNLİĞİ

10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında, Kültür Parkta Atatürk ve Tarsus Konulu Sohbet ve Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri düzenlendi.

Tarsus Belediye Bandosundan ‘Fikrimin İnce Gülü’  ile  10 Kasım Atatürk’ü Anma Programları Başladı.

Tarsus Kaymakamlığı dün Kültür Parkında 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri düzenledi. Etkinlikler Kapsamında Resim sergisi ve söyleşinin yanı sıra, Tarsus Belediyesi Bandosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar yorumlandı. Etkinliğe Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve belediye başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı.

………….ooo..………..

POMPALI TÜFEKLE VURULARAK

 AĞIR YARALANAN KİŞİ,

HASTANEYE KALDIRILDI.

Tarsus’ta Mithatpaşa Mahallesi’nde U.M. ile akrabası H.H. arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine U.M’nin pompalı tüfekle ateş ettiği H.H. ağır yaralandı.Zanlı, olayın ardından kaçarak bölgeden uzaklaştı.İhbar üzerine bölgeye polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan yaralı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

………….ooo..………..

TARSUSLU RESSAM NURETTİN

 GÖZEN’E TEŞEKKÜR

Tarsuslu tanınmış ve başarılı  Ressamlardan  Nurettin Gözen , Tarsus festivali kapsamında stand açarak canlı performans sergiledi.

Aynı zamanda Ressam olan Halk Bankası Yeşilyol şubesi müdüresi  Özlem Küçük de, Tarsus Festivaline katılan ressam Nurettin Gözen’in canlı performans sergilediği  gün destek verdi. Tebrik etti.

Nurettin Gözen Resim Atölyesi”de bulunan sanatçı 57 yıllık sanat hayatında birçok karma sergiye katıldı, ayrıca birçok kişisel resim sergisi açtı. Ulusal ve uluslar arası  resim ve sanat çalıştaylarına katıldı..

NURETTİN GÖZEN KİMDİR?

1949 yılında Tarsus’ta doğan Nurettin Gözen, 1963 yılında Ressam Mehmet Bal ile resim çalışmalarına başladı. Yıllarca sinema afişleri yaptı. Tarsus Ressamlar Derneği kurucu üyesidir.

Dezavantajlı bölgelerde ve köylerde bulunan birçok okulun duvarlarında öğrencilerin hayal güçlerine katkı sağlayacak resimler çizdi.

57 yıllık sanat hayatında yüzlerce esere imza attı ve birçok kişisel ve bireysel sergi açılışlarında yer aldı. Ayrıca Çukurova Çağdaş Sanat Eğitim Vakfı üyesidir.

Bilgi için Tel. 0538 480 4907

………….ooo..………..

TARSUSLU ERDOĞAN YALÇIN ANKARA’DA

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası başkanı Erdoğan Yalçın bir dizi temaslar için Ankara’ya gitti. Bakkal-Koop projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatiflerinin yurt genelinde bakkal türü satış ofisleri açması ve bu projeye Tarsus’un da dahil olması için hazırlanan sözleşmeye dahil olmak için Ankara’da hazır bulundu.

Erdoğan Bakkal-Koop projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU ,

KUPADA BOLU’YA ELENDİ

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, dün Ziraat Türkiye kupasında  deplasmanda Bolu’ya konuk oldu.Tek maç eleme usulü yapılan müsabaka saat 14.00’de başladı. TİY 2-1 yenilerek elendi. Maçın ilk yarısı 0-0 berabere biterken ikinci yarıda iki takımda gol attı. Ancak evsahibi ekip 2-1 galip gelerek tur atladı.

Tarsus İdman Yurdu Takımımız iyi oynadığı maçtan ne yazık ki 2-1 mağlup olarak  Ziraat Türkiye Kupasına veda etti.

Takımımızın tek golünü  dakika 72’de penaltıdan  Artun AKÇAKIN kaydetti.

BU HAFTAKİ RAKİP: AMED

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, kupa maçının ardından hafta sonunda kendi sahasında Amedsporu konuk edecek.

Bolu kupa maçından dönen sarı lacivertliler Amed maçına hazırlanmaya başladı.  Amed ile yapacağımız maç Pazar günü şehir stadında oynanacak ve maç saat 14.00’de başlayacak.

Tİy 13 haftada 17 puan topladı ve sıralamada da 13. sırada bulunuyor,.

TİY 15. haftada 20 Kasım Pazar günü İstanbul’da Esenler Erokspora konuk olacak. Bu maç saat1 4.00’de başlayacak.

………….ooo..……….

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….ooo………..

NOT. Gündemin  uzun hali doc dosyasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.