10 ARALIK 2022- TARSUS MEKTUBU
YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)
………….OOO………..
VALİ TARSUS’A GELDİ
Mersin Valisi Ali Hamza pehlivan dün Tarsus’a geldi. Vali Tarsus kaymakamı ile görüştü. Daha sonar Tarihi Evler sokağını gezerek yetkililerden bilgi aldı.
……………OOO……………
İNŞAATTA ÖLÜMLÜ OLAY
Tarsus’ta bir şahıs çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düştü. Mustafa Kemal İ. Adlı şahıs hayatını kaybetti.Olay, Öğretmenler Mahallesi’nde meydana geldi. Mustafa Kemal İ., çalıştığı inşaatta dolaşırken asansör boşluğuna düştü. Sesi duyan iş arkadaşları, MKİ’yı yerde hareketsiz yatar halde görünce 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp, yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye erlerince bulunduğu yerden çıkartılan MKİ nin öldüğü belirlendi. Polisin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından MKİ nin cansız bedeni, otopsi için morga kaldırıldı.
……………OOO……………
DEFNE İŞLEME FABRİKASINDAÇIKAN YANGIN ARAŞTIRILIYOR
Tarsus-Çamlıyayla yolu üzerinde bulunan bir defne işleme fabrikasında yangın çıktı. Tarsus’a bağlı Beylice Mahallesinde bulunan defne fabrikasında gece saatlerinde yangın çıktığı haber alındı.. Olaya Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti.
İşletmeci T.K.nin işlettiği fabrikada çıkan yangına ihbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü.
……………OOO……………
TARSUS ÇİÇEKLİ GRUP YOLUNUN
%50’LİK KISMI TAMAMLANDI
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kritik bölgelerde yaşanan ulaşım problemlerini bir bir çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Tarsus’a bağlı olan ve Çukurova’nın göbeğinde yer alan Çiçekli Mahallesi’ni D-400 karayoluna ulaştıran 13 kilometre uzunluğunda ki grup yolunda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan asfaltlama çalışması tüm hızıyla sürüyor.
Tarımsal üretimin oldukça yoğun şekilde yapıldığı ve bölgede bulunan birçok yerleşim yerinde yaşayan vatandaşlarında sıklıkla kullandığı Çiçekli grup yolu, bozuk zemini nedeniyle şikayetlere neden oluyordu.
Başkan Vahap Seçer’in ticari alanlarda ve üretim bölgelerinde başlattığı altyapı güçlendirme seferberliği kapsamında bozuk zemini sökülen Çiçekli grup yolunda, kademe kademe asfalt serim faaliyetleri de uygulanıyor
Zemin iyileştirme faaliyetinin yerine getirilmesinden sonra gerçekleştirilen asfalt döküm işleminde, şu ana kadar 6.5 kilometrelik bölüm tamamlandı. Yenice’ye kadar uzanan grup yolunda ekiplerin hummalı çalışması ise devam ediyor.
Muhtar Kenarlı: “Cumhuriyet tarihinde olmayan bir yol yapıldı”
Çiçekli Mahallesi Muhtarı Sadık Kenarlı, grup yolunun bölge açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, “Cumhuriyet tarihinde olmayan bir yol yapıldı. Bu konuda şahsım ve köyüm adına Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.
“Tarla yolundan kötüydü”
Bölgede yaşayan vatandaşlardan İbrahim Bulut ise “Belediyemizden Allah razı olsun. Yıllarca yapılmayan yolumuz yapıldı, çok şükür. Gidileceği gelineceği yoktu. Tarla yolundan kötüydü. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, sağolsun var olsunlar” ifadelerini kullandı.
……………OOO……………
BAHRİ TOYGAR SEMPOZYUMU
Tarsus’ta bugün 14. Bahri Toygar sempozyumu yapılacak.
Tarsus Belediyesi Nikah salonundaki sempozyum saat 14.00’de başlayacak Belağrıları ve bel fıtıklarında doğrular ve yanlışlar konusu işlenecek.
Doç. Dr. Ilfın Sade, Doç. Dr. Ali İhsan Ökten konuşmacı olarak katılacak.
……………OOO……………
SİLAH TÜCCARLARINA OPERASYON YAPILDI
Mersin’de polis ekiplerinin yaptığı projeli çalışma kapsamında silah tüccarlarına operasyon düzenlendi. Operasyonda 22 şüpheliden 17’si yakalanarak gözaltına alındı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen“Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı” suç ve suçlularına yönelik yapılan projeli çalışma kapsamında belirlenen 22 şüpheli şahsın adreslerine operasyon düzenlendi.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 19 adet tabanca ve 52 fişek ele geçirildi. Ayrıca silah yapımında kullanılan 1 adet mengene, 1 adet taşlama makinası, 1 adet spiral makinası, 1 adet matkap, 3 adet tabanca namlusu, 42 adet lyricahap ve 150 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Adresleri belirlenen 22 hedef şüpheli şahıstan 17’si yakalanarak gözaltına alınmış olup firari 5 şüpheli şahsın yakalama çalışmaları devam etmektedir.
……………OOO……………
2023’DE TARSUS SANAT
GÜNLERİ DÜZENLENECEK
Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfının yöneticileri Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.
Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Teke tarafından ağırlanan konuklar, Tarsus Kültür Girişimi inisiyatifinde yapılan çalışmalar ve kente kazandırmayı hedefledikleri Çağdaş Sanatlar Müzesi hakkında bilgi paylaştı.
Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Borsa’yı ziyaretlerinde kurulmasını planladıkları “Uluslararası Çukurova Çağdaş Sanatlar Müzesi” ve organizasyonunu yaptıkları Cumhuriyetin 100. yılına denk düşen 2023 yılında bölgemizde 1. ULUSLARARASI AKDENİZ BİENALİ başlıklı bir sanat / kültür bienali yapılmasını planladıklarını, ayrıca e yürüttükleri diğer projeler hakkında istişarede bulundular.
Ziyarette, 2023 Nisan ayında Dünya Sanat gününde başlatılacağı planlanan ve 2023 Mayıs sonuna kadar devam edecek organizasyonun Tarsus merkezli ve diğer Çukurova Kentlerinde de yapılacak etkinlikleri kapsamında değişik ülkelerden sanatçılar ile Ülkemiz sanatçıları, Tarsus’un tarihi mekanlarında sanatlarını sunma imkanı bulacakları ifade edildi..
Yakın zamanda kurulan vakfın yöneticilerini böyle bir birlikteliğin yaratılmasını sağladıkları için tebrik eden Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, ziyaretten ötürü teşekkür ederek “Oldukça elverişli ve olanakları yüksek bir tarihe sahip bir coğrafyada açılması planlanan ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ ile 1. ULUSLARARASI AKDENİZ BİENALİ ve vakfın yürüttüğü diğer projeler için sizlerin nezrinde vakfın yöneticilerini kutuluyorum” dedi.
Girişim İnisiyatifi Öncüsü ve Vakıf Sekreteri Aydan Dirik ile birlikte ziyarette bulunan Yeşim İçgören ve Osman Homurlu vakıf heyeti olarak vakıf çalışmalarına heyecanla katılan, destek veren herkese, teşekkürlerini sunduklarını ifade etti.
………….OOO………..
VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, TRT ÇUKUROVA
MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ
Valimiz Ali Hamza Pehlivan, TRT Çukurova Müdürlüğünü ziyaret etti.
Vali Pehlivan, TRT Çukurova Müdürlüğüne gelişinde TRT Çukurova Müdürü Fatih
Doğru, Müdür Yardımcıları ile Müdürlük personeli tarafından karşılandı, Müdürlük
girişinde bulunan müzeyi ve birimleri gezerek bilgiler aldı.
Vali Pehlivan, TRT Çukurova Müdürü Fatih Doğru ve Müdür yardımcıları ile
gerçekleştirdiği görüşmede, yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler alarak
değerlendirmelerde bulundu, kurum personeline çalışmalarında başarılar diledi.
………….ooo………..
“ULUSLARARASI KUKLA FESTİVALİ
SANAT KENTİ TARSUS’A ÇOK YAKIŞTI”
Tarsus’ta ilk defa bir kukla festivali düzenlendiğini belirten Başkan Bozdoğan, “Kukla Festivali’nin uluslararası olması, Tarsus’ta böyle bir festivalin olması gerçekten çok anlamlı. Ekiplere bir bakıyorsunuz Ankara’dan var, Antakya’dan var, İstanbul’dan var, Mersin’den var, Moldova’dan var, İspanya’dan var ve ayın 10’unda sona eriyor. Çocuklarımız için çok anlamlı bir festival. İlki düzenlendi aslında kukla sanatının Türkiye’de daha fazla tanınmasının, yaygınlaşmasına, gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediğimiz festival bu. Bu kentte kültürel ve sanatsal olarak en uç noktaya erişmek gerekiyor. Aydınlık bir kenti hedeflerken kadınları, gençlerimizi, çocuklarımızı düşündük Ve çocuklarımızın hakkı olan bu festivali de Aralık ayında 8 gün sürecek şekilde planlamasını yaptık. Festivalimiz devam edecek” dedi.
“SANAT VE KÜLTÜR ALANINDA ÜRETEN BİR TARSUS VAR”
Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun en aktif dönemi yaşadığına değinen Başkan Bozdoğan “ Ben onlara “Tarsus’un kahramanları’’ diyorum çünkü Şehir Tiyatrosu çok önemli. O çocukların 20-25 yıllık bir emekleri var, çoğu konservatuar mezunu, pırlanta gibi çocuklar hepsi. Bu oyun ile yine en iyi reji ödülünü alacaktır. En iyi oyuncu ödüllerini geçen yıllar sildiler süpürdüler. Geçen yıl 7 tane ödül ve birincilik ödülünü getirdiler. O bir üretimdir ama unutmayın ki asıl önemli üretim “kültürdeki, sanattaki üretimdir”. Çünkü sanatta ve kültürde üretim ne kadar çok olursa o kentin yaşam kalitesi en üst seviyeye ulaşır. Son oyunumuz Çirkin oyunu, 25. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Ankaralılar ile buluştu. Orada çok ilginç bir olay vardı daha ilk kez oyuna çıktılar ve davet aldılar. Tarsus’ta 2 oyun Ankara’da yapıldı ya daha sahnede görmeden, oyunu bilmeden bu gençlerimiz oraya davet edildi. Ben onlara neden çok teşekkür ediyorum biliyor musunuz? Bizim ekip sadece 8 kişilik ve onlar 120-130 kişilik ekiplere eş değer” dedi.
………….OOO……….
TARSUS ŞEHİR STADI İLE KAPALI
SPOR SALONUNUN YIKILIP
YENİDEN YAPILMASI İSTENDİ
Tarsuslu Mersin MHP Milletvekili Baki Şimşek, dün TBMM’de bütçe görüşmelerinde söz aldı . Şimşek, Tarsus Şehir stadı ile Kapalı spor salonunun yıkılıp yeniden yapılmasını istedi. Şimşek “Cumhuriyetle yaşıt Tarsus idmanyurdu’nun maçlarını oynadığı Tarsus Şehir stadı 70 yıllıktır. Ömrünü tamamlamıştır. Yine Türkiye’nin en büyük müstakil ilçesi olan Tarsus’taki Kapalı spor salonunun yıkılıp yeniden yapılması gerek. Bütçenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
………….OOO………..
YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER
Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-
MEDYAD 2. BŞK.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi
……….ooo………..
NOT. Gündemin uzun hali doc dosyasında.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.