TARSUS’TA 3 GÜN FESTİVAL RÜZGARI ESTİ
BAŞKAN SEÇER, FESTİVALE KATILANKONUKLARLA KAPANIŞ YEMEĞİNDE BULUŞTU
SEÇER: “GELECEK YIL DA YİNE SİZLERLE BERABER BURAYA RENK KATACAĞIMIZI UMUT EDİYORUM”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,eşi Meral Seçer ile birlikte, 1. Uluslararası Tarsus Festivali’nin son gününde festival etkinliklerinin olduğu alanları gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.
SlowFood Yeryüzü Pazarı’ndaki stantları ziyaret eden, değişik lezzetlerin yer aldığı ürünleri inceleyen ve bilgi alan Başkan Seçer, Yeryüzü Pazarı’ ndaTarsus’un meşhur humus yemeğinin yapımına yardım ederek, ahşap oyma sanatı standında da ahşap tablo oydu.
SlowFood Yeryüzü Pazarı kapsamında, Can Gatenyo ve Zafer Kayrak’ın ‘Evde Ekşi Maya Ekmek Atölyesi’ni de ziyaret eden Başkan Seçer, son olarak KırkkaşıkBedesteni’nin yanında kurulan üretici kadın stantlarını gezdi.
Başkan Seçer yabancı konuklarla kapanış yemeğine katıldı
Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer, daha sonra 1. Uluslararası Tarsus Festivali’nin kapanış yemeğine katıldı.
St. Paul Meydanı’nda gerçekleştirilen yemekte; Başkan Vahap Seçer, eşi Meral Seçer, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ile Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Bürokratları ve farklı ülkelerden festivale katılan konuklar yer aldı. Yemekte Gürcistan, Kuzey Osetya ile Ukraynaekipleri, dans gösterilerini sergileyerek geceye renk kattı.Programın devamında Belarus ile Azerbaycanses sanatçıları da, ülkelerinin kültürünü yansıtan şarkılar seslendirdiler.
Gösterilerin ardından farklı ülkelerden gelen katılımcılar Başkan Seçer’eülkelerine özgü hediyelerini takdim ederlerken, Başkan Seçer de yabancı konuklara hediye takdiminde bulundu.
Başkan Seçer: “Gelecek yıl yine sizlerle beraber buraya renk katacağız” Yabancı ülkelerden gelen konuklarına kısa bir veda ve teşekkür konuşması yapan Başkan Seçer, Tarsus’a renk kattıklarını ve her yıl kendilerini beklediklerini ifade etti. Başkan Seçer, “Umarım şehrimizi beğendiniz. Sizleri önümüzdeki yıllar için de şimdiden davet ediyorum. Gelecek yılda yine sizlerle beraber buraya renk katacağımızı umut ediyorum. Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Gelecek yıl bir daha görüşmek ü
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.